Det finns fantastiska platser att besöka om du är intresserad av djur och natur. Här presenterar vi en del av dessa. Det kan vara efter eget besök och faktainsamling men det kan också vara efter faktainsamling hämtad från hemsida eller från några av våra medskribenter.

Discus

Malmö Akvarium

Passa på att besöka Malmös nyöppnade och nyrenoverad akvarium. Akvariet på Malmö museum har varit stängt under en tid för en välbehövlig renovering. Men under våren 2015 var det dags för nyöppning. Du hittar kontakt och öppettider i länken nedan.

Neontetra

Kan bara konstatera att ett besök på Malmö akvarium är väl värt pengarna. Personligen har jag alltid upplevt akvariet som en positiv upplevelse vid mina besök. Visst var det slitet under flera år men man såg trots det att personalen höll ordning i utställningen så det upplevdes aldrig som att var utan omsorg. Givetvis är det fräscha nya akvariet ett lyft och kan bara konstatera att skåningarna har fått en attraktion att besöka.
Entreavgiften 40,00kr för vuxen och fritt upp till 19 år är riktigt prisvärt

Loro Parque Teneriffa

Pingviner

Våra farhågor var många när vi anmälde oss till dagens utflykt under vår semester på Teneriffa. Vi skulle besöka en djurpark i de nordvästra delarna av den kaniriska ön. Kan bara säga att alla föll pladask. Vi möttes av en fantastisk anläggning med stora fina ytor och bassänger. Det är en,förhållandevis liten park men otroligt välskött. Inte utan anledning att parken har fått emottaga ett flertal internationella priser för detta. Vid varje uppvisning av djuren fick vi som åskådare en lektion i hur man på bästa sätt kan rädda, exempelvis en strandad delfin. 

Bland alla intryck var det nog den arktiska miljön med pinviner som var bäst. Man kunde faktiskt både själsligen och kroppsligen känna närheten till kyla och miljö. Man hade också en utställning vari man presenterade olika stadier ur maneters utveckling. Från de minsta små, till fullvuxna maneter med flera meters tentakler. Fantastiskt, inte minst för att man visade upp maneters olika sorter i färg och form.

Späckhuggare

Lite smolk i bägaren är i så fall priset för entrén. 34Eur för vuxen och 23Eur för barn upp till 11år. Barn under 6år går gratis. Gör ett besök på deras hemsida